Η πρόταση Χαρίτου “για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία των Σαπών”

"Ανάγκη να αναληφθεί συνολική πρωτοβουλία από όλους τους φορείς της Ροδόπης".
Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών

Τις Σάπες επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, και συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας και τον δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο, ενώ είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία της τοπικής Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.

Στο Κέντρο Υγείας Σαπών, που καλύπτει μία ευρύτερη περιοχή και τις ανάγκες περίπου 25.000 κατοίκων, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια για τις πρωτοβουλίες της ιδίας και των συνεργατών της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τη διαχείριση των έκτακτων και χρόνιων περιστατικών, όπως και για τη συνδρομή του ISOBOX στον έλεγχο των ασθενών και στη λήψη δειγμάτων για Covid-19. Ο Βουλευτής άκουσε με πολύ προσοχή από τους εκπροσώπους των υγειονομικών τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, γεγονός που τους έχει φέρει στα όρια των αντοχών τους, στοιχείο που καταδεικνύει με έμφαση την ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όπως και οι ελλείψεις που θα προκύψουν πολύ σύντομα λόγω συνταξιοδότησης ιατρών, ιδίως στο ακτινολογικό και στο μικροβιολογικό εργαστήριο που είναι εξαιρετικά αναγκαία αυτήν την περίοδο, αλλά και σε γενικούς γιατρούς.

Η πρόταση Χαρίτου "για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία των Σαπών"Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και τους υγειονομικούς για την ενημέρωση, και εξέφρασε την υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν εν μέσω πανδημίας. Σημείωσε ότι “όσοι είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας χρειάζονται τόσο την ηθική όσο και την οικονομική στήριξη από το κράτος, γι’ αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρότασή του έχει ζητήσει την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού ως έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ, ως αναγνώριση για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες“.

Η πρόταση Χαρίτου "για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία των Σαπών"Στη συνέχεια ο Δημ. Χαρίτου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, με τον οποίον βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο. Του ευχήθηκε περαστικά για την επιστροφή του στα καθήκοντά του μετά την καραντίνα λόγω του οτι είχε βρεθεί θετικός, ενώ από την συζήτηση προέκυψε ως κοινή διαπίστωση η ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από το υπουργείο και ενίσχυσης με νέο προσωπικό κυρίως στην καθαριότητα, προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις διευρυμένες ανάγκες της πανδημίας, όπως καθαριότητα, τήρηση των υγειονομικών μέτρων και προστασία της δημόσιας υγείας. Υπογραμμίστηκε, δε, η ανάγκη, η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, δράσεις και προτεραιότητες του Δήμου, γεγονός που θα συμβάλλει στην γρήγορη επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Η πρόταση Χαρίτου "για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία των Σαπών"Σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών, ο κ. Χαρίτου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Ευκαρπίδη για τα νέα προβλήματα που προκαλεί το δεύτερο lockdown στους μικρούς επαγγελματίες και κυρίως στην εστίαση στις Σάπες. Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους ότι δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά όλα τα καταστήματα στις Σάπες, ενώ μεγάλος αριθμός καταστημάτων στο κέντρο των Σαπών είναι ήδη ανοίκιαστα. Το μήνυμα που μετάφεραν στον βουλευτή είναι ότι δεν θέλουν νέο δανεισμό, ούτε μετάθεση των πληρωμών τους για αργότερα, αλλά γενναία οικονομική στήριξη για να επιβιώσουν. Ο Βουλευτής τους έκανε γνωστές τις προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης της μικρής επιχειρηματικότητας που ήδη έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης μέσω του ΕΣΠΑ. Σημείωσε ακόμη, ότι “η περιοχή των Σαπών είναι σε φθίνουσα πορεία μετά το κλείσιμο υπηρεσιών και τραπεζών και την υποβάθμιση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που έχουν άμεση αντανάκλαση στην τοπική οικονομία”, και τέλος υπογράμμισε την “ανάγκη να αναληφθεί μία συνολική πρωτοβουλία από όλους τους φορείς της Ροδόπης για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της περιοχής των Σαπών και να στηριχτεί έμπρακτα η τοπική οικονομία”.

Η πρόταση Χαρίτου "για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία των Σαπών"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood