Δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η ίδια η πρύτανις του Πανεπιστημίου, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Συγκεκριμένα, η κ. Κυριαζοπούλου δήλωσε ότι μετά από συνάντηση που είχε στο υπουργείο παιδείας, της γνωστοποίησαν πως η 4η Νομική σχολή θα λειτουργήσει  στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η  πρύτανις μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 54 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών, και μόλις αναφέρθηκε σ’ αυτή την εξέλιξη , το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Όπως ανέφερε, το έργο εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθωσης του Πανεπιστημίου, και  υπάρχει δέσμευση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πως η κατασκευή του θα γίνει από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Την ανωτέρω εξέλιξη χαιρέτησε η Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, κάνοντας λόγο για ένα αίτημα χρόνων που γίνεται πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. «Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών συμπληρώνει 54 χρόνια ζωής. Στην 54η επέτειο του ανακοινώθηκε από την Πρύτανη η ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ένα αίτημα χρόνων γίνεται πράξη από αυτή την Κυβέρνηση», ανέφερε σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή: achaianews.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news