Τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους, αναγνώρισαν  ομόφωνα τα μέλη της Βουλής της μεγαλύτερης σε πληθυσμό Πολιτείας των ΗΠΑ, αυτή της Καλιφόρνια, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Ερευνών Ασσυριακής Γενοκτονίας SEYFO. Επίσης αναγνωρίστηκε και η σφαγή του ιρακινού στρατού το 1933 στο Simele.

Η σημαία της Καλιφόρνια.

Τα δύο ψηφίσματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από τόσο από τους Δημοκρατικούς και όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους. Οι συντονισμένες ενέργειές του Κέντρου Ερευνών Ασσυριακής Γενοκτονίας SEYFO έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του SEYFO Sabri Atman δήλωσε σχετικά: “Η απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι ένα ιστορικό βήμα. Εργαζόμαστε ώστε στο επόμενο διάστημα παρόμοιες αποφάσεις να πάρουν και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Πιστεύουμε επίσης πως οι γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασύριων και των Ελλήνων σύντομα θα περάσουν και στα βιβλία ιστορίας στην πολιτεία της Καλιφόρνιας”. (Πηγή: https://anfturkce.com/dunya/kaliforniya-asuri-sueryani-soykirimini-tanidi-130230).

“Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στην Άρνηση και την Υπονόμευση, για τη Μνήμη, την Ιστορία, τη Δικαιοσύνη και την Αλήθεια”, σχολίασε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, που τις μέρες μάλιστα αυτές κυκλοφόρησε στη γαλλική γλώσσα το βιβλίο του για τη Γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, βιβλίο το οποίο έχει επίσης μεταφραστεί στην αγγλική, στη ρωσική, στην ισπανική, στην ιταλική, στην αρμενική και στη ρουμανική γλώσσα, ενώ εννοείται οτι κυκλοφορεί και στην ελληνική. “Χωρίς κόμματα και επιχορηγήσεις, ο Αγώνας της Μνήμης και της Ιστορίας συνεχίζεται και είναι νικηφόρος”, υπογραμμίζει ο συγγραφέας – δείτε εδώ: http://malkidis.blogspot.com/2019/09/blog-post_85.html