Η πιθανότητα black out θέτει…νοκ άουτ το σήμα στα κινητά – Τι φοβούνται οι πάροχοι στην Ε.Ε.

Ιδιαίτερη ανησυχία στους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ε.Ε. προκαλεί η ενεργειακή κρίση και οι πιθανές εξελίξεις εν όψει χειμώνα.
kinto_sima

Ιδιαίτερη ανησυχία στους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ε.Ε. προκαλεί η ενεργειακή κρίση και οι πιθανές εξελίξεις εν όψει χειμώνα. Με το ενδεχόμενο συνεχών black out ή παροχής ρεύματος με «δελτίο» να μοιάζει ρεαλιστικό, δημιουργείται – μεταξύ άλλων – σοβαρό θέμα στις τηλεπικοινωνίες, καθώς όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, τίθεται επί κινδύνω ακόμα και η εξασφάλιση σήματος για την πραγματοποίηση κλήσεων.

Στην Ευρώπη έχουν τοποθετηθεί περίπου 500.000 πυλώνες αναμετάδοσης σήματος για τα κινητά τηλέφωνα. Οι πυλώνες αυτοί διαθέτουν μεν εφεδρικές μπαταρίες, οι οποίες ωστόσο μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για μισή ώρα σε περίπτωση black out. Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός πως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν διαθέτουν καν το εν λόγω εναλλακτικό πλάνο παροχής.

Η πιθανότητα διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα χώρες όπως τη Γερμανία και τη Σουηδία που αναζητούν εναγωνίως τρόπους εξασφάλισης του δικτύου τηλεπικοινωνιών ακόμη και στο απευκταίο σενάριο της «συσκότισης». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Γαλλία, παρά το γεγονός πως η ενεργειακή εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα είναι μικρότερη λόγω χρήσης πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Reuters επισημαίνει ότι πιθανά black out εν μέσω χειμώνα δεν απειλούν μόνο τα δίκτυα, αλλά και τις υποδομές τους. Εταιρείες κολοσσοί όπως η Nokia και η Ericsson βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους παρόχους ώστε να βρεθούν λύσεις για τον περιορισμό των ζημιών στα ηλεκτρονικά συστήματα από τα «σκαμπανεβάσματα» στην τάση.

«Είμαστε κακομαθημένοι στην Ευρώπη διότι έχουμε σταθερή και καλή παροχή. Ορισμένες χώρες δεν έχουν επενδύσει όπως θα έπρεπε όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας», παραδέχεται στέλεχος παρόχου τηλεπικοινωνιών στο Reuters.

πηγή: documentonews.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood