Περιοδεία σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή πραγματοποίησε ο βουλευτής, τέως υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στον Έβρο συμμετείχε σε εκδηλώσεις της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το Σουφλί και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού «Τσιακίρη», ενώ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου μίλησε με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι – Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση», μαζί με τους συνυποψηφίους του Δημήτρη Παπαδημούλη και Ουφούκ Μουσταφά. Οι τρεις τους συμμετείχαν επίσης στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ενώνουμε δυνάμεις – Για την Ελλάδα των πολλών – Για την Ευρώπη των λαών» που διοργάνωσε στην Κομοτηνή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και σε εκδήλωση – συζήτηση στο «Φίλοιστρον» που διοργάνωσε στην Ξάνθη η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – στην Ξάνθη επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης όπου συζήτησε με μέλη της για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την υπόσχεσή του παλαιότερα, ως υπουργός Ναυτιλίας, για ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, κι αν αυτή θα τηρηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η κυβέρνηση δε νομίζω ότι έχει καμία αντίρρηση να κρατήσει την υπόσχεση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ με τους βουλευτές της περιοχής κι αν το υπουργείο δεν την προχωρήσει θα καταθέσουμε σχετική τροπολογία .Το πιστεύω, το υπερασπίζομαι, το διεκδικώ και είμαι από τους ανθρώπους που δεν παραιτούμαι εύκολα όταν πιστεύω κάτι. Θεωρώ ότι δεν είναι μια υπόσχεση δική μου, αλλά μια υποχρέωση σ’ αυτή την περιοχή για πολλούς λόγους να γίνει η Λιμενική Ακαδημία». Επισκεπτόμενος εξάλλου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη – Διοικητή Ευστράτιο Ψύρρα, ενώ στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης συνομίλησε με τον Πρόεδρο Χρήστο Δούκα.

«Ο δρόμος που σήμερα ακολουθεί η Ευρώπη είναι αυτός του υπνοβάτη και αυτό το αντιλαμβάνεται το σύνολο του πολιτικού κόσμου που βρίσκεται στον προοδευτικό με την ευρύτερη έννοια χώρο. Μία Ευρώπη δηλαδή που ενώ βλέπει ότι πέφτει στον γκρεμό, δεν έχει τη δύναμη ν’ αντισταθεί σ’ αυτή την κατηφόρα… Που απειλείται από ακραίες εφιαλτικές λογικές… Το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη πρέπει να βρει έναν κοινό τόπο για να υπάρξει μια πρόταση ελπίδας που θα κεντρίσει τον προβληματισμό του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Θα τον πείσει ότι υπάρχει πράγματι άλλος δρόμος» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, και συμπλήρωσε: «Αυτή η αναμέτρηση για την Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ίδιο και για την Ελλάδα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια άρχισε να ξεδιπλώνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Πάμε σε καινούρια ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτή η σταθερότητα, αυτή η προσπάθεια, αφορά τους πολλούς και έτσι πρέπει να είναι το καινούριο μοντέλο για την Ευρώπη, να νιώσουν όλοι οι πολίτες ότι είναι πολίτες αυτής της χώρας και αυτής της ηπείρου και όχι άλλοι πολίτες και άλλοι υπήκοοι. Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πάμε σ’ αυτή την αναμέτρηση».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Στις εκλογές ο ελληνικός λαός ανέθεσε σ’ αυτή την κυβέρνηση, στον Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε και μπορέσαμε σιγά-σιγά να σταθεροποιήσουμε την οικονομία από την αβεβαιότητα που ζούσαμε τότε όλοι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να διαψευστούν αυτοί όλοι που έλεγαν ότι στην πρώτη αξιολόγηση θα πέσει η κυβέρνηση, στη δεύτερη θα πέσει… Η κυβέρνηση αυτή εμπέδωσε για τέσσερα χρόνια πολιτική σταθερότητα. Μια οικονομία για να πάει μπροστά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτή η κυβέρνηση κράτησε τη χώρα σε πολιτική σταθερότητα σε μια περίοδο που δεν είχε μόνο ν’ αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια χώρα που ουσιαστικά ήταν σε οικονομική κατοχή και περιορισμούς, αλλά είχε ν’ αντιμετωπίσει και το μέγα θέμα του προσφυγικού και αντιμετωπίσαμε κι αυτό το φαινόμενο».

Απηύθυνε δε κάλεσμα σύμπλευσης στους πολίτες επισημαίνοντας: «Εμείς καλέσαμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους σε μία σύμπλευση, όχι αναγκαστικά να γίνουν κομματικά μέλη, αλλά μπορούμε στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλισης να δημιουργήσουμε απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, που δεν θ’ αφήσει λίθο επί λίθου, που θα κατεδαφίσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα… Σ’ αυτή την προσπάθεια και λάθη μπορεί να υπάρξουν και καθυστερήσεις, αλλά σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλους τους πολίτες και να κρατήσουμε ολόκληρη την κοινωνία στα πόδια της… Αναμετριέται όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Αναμετρούνται οι δημοκρατικές δυνάμεις που πιστεύουν στην κοινωνική Δημοκρατία και στους κοινωνικούς θεσμούς, με μία λογική όπου ο νεοφιλελευθερισμός θέλει να φορτώσει στις πλάτες του ίδιου του πολίτη όλες τις ευθύνες της ζωής. Απέναντι σ’ αυτή την εισβολή και την απειλή καλέσαμε και άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι ο Τσίπρας οριοθέτησε τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είμαστε ένας Αριστερός χώρος, δεν είπε ότι είμαστε ένας κεντροαριστερός χώρος. Άρα τους αφήνει χώρο, ελάτε να συζητήσουμε στα πλαίσια ενός διαλόγου».