Τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες μέρες στη ΒΦΛ Καβάλας, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Σε σχετική του ανακοίνωση το όργανο, αναφέρει:

“Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ καταδικάζει τις πρακτικές της εργοδοσίας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με τη δημιουργία παρένθετων εταιριών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων και την απαγόρευση εισόδου για εργασία σε όσους πιστεύουν ότι οι συμφωνίες και οι υπογραφές πρέπει να τηρούνται και να τιμούνται.

Στηρίζουμε τον αγώνα, όπως κάναμε πάντα, του μοναδικού αναγνωρισμένου Σωματείου, αλλά και όλων των εργαζομένων στη Βιομηχανία, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη μη ελαστικοποίηση των συμβάσεών τους.

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο κλείνει το μάτι στην εργοδοσία, αλλά ανέχεται και τις κάθε είδους αντεργατικές πρακτικές της.

Άλλωστε, αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στο Καζίνο Θράκης με απολύσεις εργαζομένων, με μη καταβολή δεδουλευμένων στα μέλη του Σωματείου, με άρνηση απόδοσης κρατήσεων υπέρ του Σωματείου από τη μισθοδοσία κ.ά.

Η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί για να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επαναφορά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη μνημονιακή κανονικότητα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των σχέσεων διαπλοκής κράτους – εργοδοτών. Δώσαμε μεγάλες μάχες, και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος ο ελληνικός λαός, για να βγούμε από τη μνημονιακή επιτροπεία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους”.