Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί τη διάσωση των τοιχογραφιών της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών

Σπουδαίο έργο για την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού Βυζαντινού Ναού.
1 Παναγία Κοσμοσώτειρα

Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, θα χρηματοδοτηθεί με 900.000 €, η συντήρηση και αποκατάσταση των τοιχογραφιών του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες Αλεξανδρούπολης.

Το έργο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού του προγράμματος της Περιφέρειας που αναδεικνύει και ενοποιεί τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αφορά στη διάσωση ουσιαστικά των τοιχογραφιών και συνεπακόλουθα στην περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού ναού των Φερών.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί τη διάσωση των τοιχογραφιών της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών

Με αφορμή την απόφαση χρηματοδότησης ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τον Ναό, και μαζί με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα εκτελεστούν, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Δόμνα Τερζοπούλου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood