Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, θα χρηματοδοτηθεί με 900.000 €, η συντήρηση και αποκατάσταση των τοιχογραφιών του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες Αλεξανδρούπολης.

Το έργο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού του προγράμματος της Περιφέρειας που αναδεικνύει και ενοποιεί τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αφορά στη διάσωση ουσιαστικά των τοιχογραφιών και συνεπακόλουθα στην περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού ναού των Φερών.

bc1913b0 2 panagia kosmosoteira

Με αφορμή την απόφαση χρηματοδότησης ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τον Ναό, και μαζί με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα εκτελεστούν, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Δόμνα Τερζοπούλου.