Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε στον κ. Θεοχάρη τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, και συζήτησε με τον Υπουργό τις δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Επίσης περιέγραψε τις δράσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού και οι οποίες έχουν σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προσέλκυση επισκεπτών και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ «Γεώργιος Παυλίδης» όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και Φορείς του τουρισμού από όλη την Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης δόθηκε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου, αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Υπουργείο, ενώ ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα χρηματοδοτήσει την εκ νέου διεξαγωγή του δημοσιογραφικού συνεδρίου στη Σαμοθράκη καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίου για τον επαρχιακό Τύπο στην Κομοτηνή.