Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 2.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα ώστε 37 σχολικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ., Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Σ.Δ.Ε.) σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, να εφοδιαστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός θα ανταποκρίνεται στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, θα είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, όπως πληροφορική, ηλεκτρονική, ηλεκτρολογία, μηχανολογία, ψύξη-θέρμανση, γεωπονία, δομικά έργα, εφαρμοσμένες τέχνες, κ.ά.

Εν όψει της υπογραφής της απόφασης, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, επισκέφθηκε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Χρυσούπολης και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολο Βαγενά, και τον Διευθυντή του σχολείου Σωτήρη Πετρούση.
Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει αυξήσει τις ανάγκες των σχολείων σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, και τόνισε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση με υποδομές και εξοπλισμό από την προσχολική ηλικία μέχρι και το λύκειο.
Ακόμη, ο Περιφερειάρχης συνάντησε τους καθηγητές του σχολείου και είχε συζήτηση μαζί τους για την επαγγελματική εκπαίδευση.

9ed782c0 1 epaggelmatika likeia 41421e4d 3 epaggelmatika likeia 627344ba 2 epaggelmatika likeia 1c4e0401 4 epaggelmatika likeia