Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαπών πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, με αφορμή την επικρατούσα κατάσταση λόγω της πανδημίας και με απώτερο σκοπό να συζητήσει θέματα που απασχολούν και εμποδίζουν στη σωστή λειτουργία της δομής Υγείας στην περιοχή των Σαπών.

Το Κέντρο Υγείας Σαπών είναι ένα από τα σημαντικότερα που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρέχοντας πολύτιμο έργο περίθαλψης και βασικές ιατρικές υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

be691b12 kentro igeias sapon 3Ο κ. Τσαλικίδης στήριξε και ενίσχυσε επιπλέον το έργο του Κέντρου Υγείας Σαπών, προσφέροντας απαραίτητο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη διατεθεί και εγκατασταθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκατασκευασμένος οικίσκος τύπου ISOBOX, ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος πρώτης διαλογής ασθενών, αλλά και ως χώρος δειγματοληψιών για τον Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν ζητήματα που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργικότητα της δομής. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν την ελλιπή στελέχωση του με απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, όπως Μικροβιολόγο, Ακτινολόγο και Γενικούς Ιατρούς. Αιτήματα αποτελούν η αναγκαιότητα καθαριστριών ως επιπλέον απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό σε μια υγειονομική μονάδα, και η παράταση συμβάσεων των νοσηλευτών, καθώς είναι χρήσιμοι, δεδομένης της πανδημίας.

ce2af3da kentro igeias sapon 4«Είναι επιτακτική ανάγκη να εισακουστούν τα αιτήματα και να δοθούν λύσεις στις  δυσκολίες που αναδύονται με την πάροδο του χρόνου και οι οποίες παρεμποδίζουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαπών, αποτελώντας μία εκ των δύο, βασικών μονάδων στη Ροδόπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Τέλος, τα παραπάνω αιτήματα που παρατέθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Σαπών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθούν στο αρμόδιο Υπουργείο προς όφελος και ενίσχυση της υγειονομικής δομής για την πλήρη λειτουργία της.