Η “Παρένθετη Μητρότητα” ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Τμήματος Κομοτηνής - γνωστή και ως ELSA Komotini - διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία "Αγώνα Νομικής Επιχειρηματολογίας | Legal Debate".
DEB 5

Τι είναι ο “Αγώνας Νομικής Επιχειρηματολογίας | Legal Debate”

Ο “Αγώνας Νομικής Επιχειρηματολογίας | Legal Debate” αποτελεί καθιερωμένη διοργάνωση όπου διαγωνίζονται δύο ομάδες με τέσσερις συμμετέχοντες/ουσες η κάθε μία. Αμφότερες οι αντίπαλες ομάδες απαρτίζονται από φοιτητές από όλα τα έτη της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Κάθε ομάδα, κατόπιν νομικής έρευνας και προετοιμασίας των επιχειρημάτων της, λαμβάνει θέση είτε υπέρ είτε κατά ενός ζητήματος, και παρουσιάζει αναλυτικά τη νομική της επιχειρηματολογία και την ορθότητα των επιχειρημάτων της. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Legal Debate, την επιχειρηματολογία των δύο ομάδων παρακολουθεί Κριτική Επιτροπή η οποία και αποφασίζει μετά το πέρας του Αγώνα για το ποια ομάδα κατόρθωσε να επιχειρηματολογήσει καλύτερα.

“Υπέρ ή κατά της παρένθετης μητρότητας”

“Υπέρ ή κατά της παρένθετης μητρότητας”, ήταν το θέμα του φετινού Αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στις αίθουσες του Διοικητικού Εφετείου του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες αντιπαρατέθηκαν με νομικά επιχειρήματα εκφράζοντας τις απόψεις τους πάνω σε αυτό το μείζον, σύγχρονο κοινωνικό και νομικό θέμα που αφορά άμεσα το Οικογενειακό Δίκαιο και έχει προεκτάσεις στους διαφόρους κλάδους του τομέα του Αστικού Δικαίου.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από τους διακεκριμένους νομικούς, Χαρίκλεια Τζελέπη, Βασιλική Βαρσαμάκη και Χαλντούν Σόρτογλου, οι οποίοι με την εμπειρία τους στον τομέα του Αστικού Δικαίου συνετέλεσαν στο να στεφθεί με επιτυχία ένα ακόμη Legal Debate της ELSA Komotini.

  • Η Α΄ Ομάδα (υπέρ), αποτελείτο από τους/τις φοιτητές/τριες: Παραβάντη Ιωάννα, Μαραγκουδάκη Γιώργο, Νέλλη Σρίμη και Πούλιου Αναστασία.
  • Η Β΄ Ομάδα (κατά), αποτελείτο από τις φοιτήτριες: Νάσια Κακαβά, Κωνσταντίνα Στρατή, Πελαγία Σριχάκη και Βασιλική Ραφαέλλα Σερέπα.

Με μικρή διαφορά νικήτρια αναδείχθηκε η Β΄ Ομάδα.

Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini

Ακαδημαϊκή υπεύθυνη του Διαγωνισμού ήταν η Επίκουρος Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βιργινία Περάκη, η οποία ήταν αρμόδια για την προετοιμασία των συμμετεχόντων και διασφάλισε το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του αγώνα.

Σημαντικός υποστηρικτής του Legal Debate ήταν η Νομική Βιβλιοθήκη η οποία παρείχε ως έπαθλο στη νικήτρια ομάδα, νομικά συγγράμματα με θέμα “Σύγχρονες εξελίξεις στην ίδρυση και κατάργηση της συγγένειας”.

Σο Legal Debate χορήγησαν, ο φούρνος «Λεχούδης», το αρτοζαχαροπλαστείο «Meliriton», και ο σταθερός συνεργάτης της ELSA Komotini όλα αυτά τα χρόνια, τα «Coffee Island» Κομοτηνής.

 

Τι είναι η ELSA

Η ELSA (European Law Students‟ Association) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση, η οποία απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους έως 30 ετών. Έχει ενεργό παρουσία σε 43 χώρες του κόσμου με δράση που εκτείνεται σε περισσότερα από 430 πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ευρώπη, και στελεχώνεται από περίπου 60.000 μέλη.

Η ELSA στην Ελλάδα δραστηριοποιείται σε τρία τοπικά σωματεία, με έδρα τις τρεις Νομικές Σχολές, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή, και αποτελεί τη μεγαλύτερη Ένωση φοιτητών νομικής και νέων νομικών της χώρας.

Η ELSA Komotini έχει έδρα τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και περισσότερα από διακόσια μέλη.

Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini Η "Παρένθετη Μητρότητα" ήταν το θέμα του επιτυχημένου και φέτος Legal Debate της ELSA Komotini

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood