Είναι γνωστό οτι δυστυχώς στη χώρα μας πολλές φορές τα αυτονόητα καταντούν ζητούμενα, και τα προφανή τελούν αενάως υπό…μελέτη. Και κάπως έτσι έχουμε χάσει το μέτρημα των “άξιων απορίας” περιπτώσεων αδράνειας και απραξίας…

Μια τέτοια περίπτωση αναδεικνύει με ανάρτησή του στο facebook ο Χρήστος Χατζηπέμου, δικηγόρος, πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση του κ. Χατζηπέμου, αφορά στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας Κομοτηνής:

xatzipemou 2“Το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας βρίσκεται καλά κρυμμένο δεξιά στο ρεύμα του δρόμου που διασχίζουν τα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία. Έχει πλέον ολοκληρώσει τον ιστορικό σκοπό του και στέκει άψυχο κουφάρι στο έλεος του χρόνου. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει το πρώτο «καλωσόρισμα» της χώρας μας σε όσους μετά τον τυπικό συνοριακό έλεγχο κατεβαίνουν από τη Μακάζα. Με τις καθαρές τουαλέτες του, τους αυτόματους πωλητές του, το ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα βουλγαρικά, στα ρουμανικά. Για την Κομοτηνή, τη Ροδόπη, τη Θράκη, την Περιφέρεια. Όπως ακριβώς όταν περνά κανείς στις ΗΠΑ από τη μία πολιτεία στην άλλη. Το παλιό φυλάκιο, κλειστό εδώ και χρόνια, είναι στα…αζήτητα του υπουργείου εθνικής άμυνας. Κι απέχει μόλις διακόσια μέτρα από το σημείο του συνοριακού ελέγχου…”.

Υπάρχει άραγε κανείς που διαφωνεί…;

palio stratiotiko filakio nimfaias 2
Κρυμμένο μπροστά στον λόφο, το φυλάκιο δεν φαίνεται από τον δρόμο.
palio stratiotiko filakio nimfaias 3
Η πινακίδα δεξιά στην μπάρα ενημερώνει γα την ύπαρξη στρατιωτικής περιοχής… Απομεινάρι μιας άλλης εποχής…
palio stratiotiko filakio nimfaias 1
Μόλις διακόσια μέτρα από τον κοινό σταθμό ελέγχου Ελλάδας-Βουλγαρίας…