Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις να μην αποτίθενται ανεξέλεγκτα τα ογκώδη απορρίμματα, αλλά να ειδοποιείται προηγουμένως η υπηρεσία καθαριότητας, δυστυχώς αρκετοί συνδημότες μας επιμένουν στην κακή αυτή συνήθεια και εγκαταλείπουν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά δέντρων κ.α. σε όποιο σημείο της πόλης τούς είναι πιο βολικό.

Βέβαια, κατά την τρέχουσα περίοδο, που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος και στην περιοχή μας, η πρακτική αυτή μπορεί να επισύρει απρόβλεπτες συνέπειες. Και τούτο, διότι τα ογκώδη αντικείμενα που εγκαταλείπονται ανεξέλεγκτα, μπορεί να λειτουργήσουν ως προσάναμμα για την εκδήλωση ή την ενίσχυση πυρκαγιών.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το έπιπλο της φωτογραφίας, το οποίο εγκαταλείφτηκε από συνδημότη μας στην οδό Ξάνθης, στην περιοχή του ΟΑΕΔ, δίπλα σε χώρο πρασίνου. Η συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσε την οργή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Γιάννη Μουρτίδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook σημειώνει ότι τα στοιχεία του ιδιοκτήτη είναι σε γνώση του και προαναγγέλλει την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Σε άλλη περίπτωση, στην ίδια περιοχή – και πάλι δίπλα σε θάμνους και σε δέντρα – εγκαταλείφθηκαν έπιπλα, χαρτικά είδη και ρουχισμός. Πιθανόν ο ιδιοκτήτης τους τα ξεφορτώθηκε μετά από μετακόμιση, αδιαφορώντας για το τι κινδύνους εγκυμονεί η πράξη του σε μια περίοδο με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές.