Την άδεια λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, παρουσία του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. και Διοικητικού Διευθυντή του Συλλόγου, Ηλία Ποιμενίδη, και της υπεύθυνης λειτουργίας των ΣΥΔ, κοινωνικής λειτουργού, Ιωάννας Ντίνα.

Ο Σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι» ήδη από τον Αύγουστο του 2020 λειτουργεί τέσσερις Στέγες με είκοσι συνολικά εργαζομένους, προσφέροντας δωρεάν πολλαπλές υπηρεσίες φροντίδας και παραμονής σε δεκατρία άτομα με νοητική αναπηρία. Η νέα – πέμπτη κατά σειρά – Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα, θα φιλοξενήσει τρεις ωφελούμενους με νοητική αναπηρία ενώ θα απασχολήσει τέσσερις εργαζόμενους.

«Καλή αρχή στη νέα Στέγη. Είμαστε δίπλα σας και μαζί σας. Στόχος μας, να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ίδιας κοινωνίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλαμε και εμείς στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Μέσα σ αυτό το νέο σπίτι, συνάνθρωποί μας θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια καλύτερη καθημερινότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τσαλικίδης.

Η νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των "Αγίων Θεοδώρων" υπογράφηκε από τον Νίκο Τσαλικίδη