Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λαμβάνει μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

09d11efb dpth deth egkainia 1Η συμμετοχή του ΔΠΘ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση «AKADEMIA». Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα μεταπτυχιακά και ερευνητικά του προγράμματα, να παρουσιάσει νέες εφαρμογές, τα αποτελέσματα της έρευνας, τις καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις δυνατότητες αλλά και την προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία που προκύπτουν από τις συνεργασίες με εξωτερικούς φορείς.

Το περίπτερο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξαίροντας το επίπεδο του, ενώ το επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

43a46d19 dpth deth egkainia 3Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΟΒΙ, με θέμα «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», ενώ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:15 ο Αν. Καθηγητής, Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Γεώργιος Λαμπίρης, θα παρουσιάσει το θέμα «Η Έρευνα για την αντιμετώπιση της Πρεσβυωπίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μια πρακτική προσέγγιση».

Το περίπτερο του Δ.Π.Θ. θα βρίσκεται στο pavilion 14 stand 26.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00