Με την αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου της “Γυναικοκρατίας” ή “Μπάμπως” ή “Μαμής”, μιας παραδοσιακής τελετής αφιερωμένης στη γονιμότητα και στη Μητέρα, από τους Γυναικείους Συλλόγους Σαπών, Προσκυνητών, Διώνης και Κρωβύλης, και με την κοπή Βασιλόπιτας από τη Λέσχη Ηλικιωμένων, παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που με τον γενικό τίτλο «Γιορτές σαν παραμύθι», ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία όλες τις προηγούμενες μέρες σε όλα τα σημεία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας, δυναμισμού, αγάπης, φιλίας και αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους.

Αποτέλεσαν, δε, μια μοναδική έκφραση συμμετοχικής πολιτιστικής δημοκρατίας, αφού συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι και οι πολίτες, κάθε ηλικίας, σε ένα μεγάλο φάσμα δρωμένων, από τον παραδοσιακό και λαϊκό πολιτισμό ως το θέατρο σκιών και τα παιχνίδια.

Με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων, ο  Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον επόμενο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα “Εαρινά”, για τα οποία επίκεινται ανακοινώσεις.