“Πρόσφατα η κυβέρνηση δημοσίευσε σε ΦΕΚ την απόφασή της με την οποία εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα όποια ταμειακά διαθέσιμά τους. Πραγματικά δεν μας ξαφνιάζει. Το έκανε και στο παρελθόν, τότε που θα έσκιζε τα μνημόνια. Σήμερα πια και αφού οι “δανειστές” μετατράπηκαν σε “θεσμούς της χώρας”, προχωρά ακάθεκτη εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα, και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα ώστε να διασφαλίσουν φθηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Κομοτηνής προβλέπει για το 2019 χρηματικό υπόλοιπο 8.164.000 €, ενώ για το 2018 είχε ταμειακό υπόλοιπο 6.043.000 €, την ίδια στιγμή που λαϊκές ανάγκες όπως κτιριακές υποδομές σχολικών κτιρίων, παιδικές χαρές, λειτουργία κλειστού κολυμβητηρίου κ.ά., ζητούν ικανοποίηση. Τα ταμειακά αυτά υπόλοιπα, ισχύει βέβαια και για άλλους Δήμους που διαθέτουν ικανό ταμειακό υπόλοιπο, προέρχονται στην ουσία από τις τσέπες κυρίως των λαϊκών νοικοκυριών με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι-χέρι αντάμα με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δεν ξεγελάει πια η κυβέρνηση, ότι και να λέει, όπως αυτά τα περί μεγαλύτερων επιτοκίων. Η αγορά των ομολόγων και των repos, ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει, ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, μπροστά και στις δημοτικές εκλογές, να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, Ε.Ε., με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον Νομό Ροδόπης και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Πρώτος σταθμός η συμμετοχή στην παρουσίαση του περιφερειακού ψηφοδελτίου και του ψηφοδελτίου του Δήμου Κομοτηνής, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ώρα 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Οοφέας», όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής ΑΜ-Θ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Λεβέντης.