Από σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η διαδικασία κατάταξης των οπλιτών θητείας της 2019 A΄/ΕΣΣΟ, στον Στρατό Ξηράς, στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών.

Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο «Ηλιοπούλου», που λειτουργεί ως ΣΥΟ, άρχισαν να καταφθάνουν από το πρωί δεκάδες νεοσύλλεκτοι στρατιώτες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, άλλοτε μόνοι τους και άλλοτε συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους.

Οι περίπου 200 νεοσύλλεκτοι που κατατάσσονται στο συγκεκριμένο Σημείο Υποδοχής, θα πραγματοποιήσουν το στάδιο της εκπαίδευσής τους για χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο αριθμός των εκπαιδευτικών σειρών (ΕΣΣΟ) μειώθηκε από 6 σε 4. Βάσει αυτού, οι νεοσύλλεκτοί θα παρουσιάζονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο. Η κατάταξη της 2019 A΄/ΕΣΣΟ ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, 8
Φεβρουαρίου 2019, ενώ της 2019 Β΄/ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η ανωτέρω αλλαγή αποφασίστηκε για τρεις λόγους:

  1. για την επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  2. για τη βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου.
  3. για την αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.