Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Η ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

"Η ΚΝΕ στέκεται ανελλιπώς στο πλευρό των νέων που αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα".
κνε

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ, καταθέτει τη συμπαράστασή της στους μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου.

Η ανακοίνωση:

Το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ χαιρετίζει τους μαθητές του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής που παλεύουν ενάντια στις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τους γονείς και καθηγητές που στέκονται στο πλάι τους και ενισχύουν τον δίκαιο αγώνα τους. Είναι εκρηκτική η κατάσταση που διαμορφώνεται συνολικά στην παιδεία, με τρομερές ελλείψεις που διαιωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα τα Μουσικά σχολεία αντιμετωπίζουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων Γενικής Παιδείας, αλλά και καθηγητές μουσικών οργάνων ή άλλων ειδικοτήτων, τα προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών, η ανυπαρξία δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα, το πρόβλημα με την πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων τους, οι ελλείψεις στο κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, το πρόβλημα στη σχολική στέγη, κ.ά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το άρθρο 40 στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις», όπως και το σχέδιο νόμου στο σύνολό του, καθώς επιφέρει μια σειρά από αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία και στον ίδιο το χαρακτήρα και προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας καταθέτει ρύθμιση με την οποία, ανάμεσα στα άλλα:

  • Μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε μια νέα αγορά επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, που θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα αισθητικής παιδείας, κάτι που ανοίγει το δρόμο να παραιτείται η πολιτεία από την υποχρέωση να παρέχει ενιαία και ισότιμα όλα τα μέσα για τη στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου, οργάνωσαν τον αγώνα τους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και πάρθηκαν αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα σε «φωνές» που προσπαθούσαν τρομοκρατήσου και να πνίξουν κάθε αγωνιστική διάθεση. Την Πέμπτη 22/11 οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, ενώ πολλοί γονείς και καθηγητές ήταν στο πλευρό τους.

Σήμερα Παρασκευή 23/11 κορυφώθηκε μια αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς μαθητές, γονείς και καθηγητές βρέθηκαν να διαδηλώνουν έξω από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα αιτήματά τους, ενώ αμέσως μετά οργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης, στο κέντρο της Κομοτηνής για τον δίκαιο αγώνα τους.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν ζήσει τι σημαίνει ο “εξορθολογισμός” που προβάλλει η κυβέρνηση και στο ζήτημα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Είναι το άλλοθι και ο προπομπός για νέες περικοπές στη λειτουργία των σχολείων. Οι αγωνίες και οι προβληματισμοί για την κατάσταση και το μέλλον των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, μπορούν να συναντηθούν με την πάλη για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η ΚΝΕ στέκεται ανελλιπώς στο πλευρό των νέων που αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα, που δε συμβιβάζονται με «ευκαιρίες-ψίχουλα» της κυβέρνησης. Αυτήν την υπόθεση, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood