Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν, μετά από καταδίωξη, το βράδυ της Τετάρτης δύο αλλοδαποί διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν από την παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου. Εκείνος δε συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

4Στη συνέχεια ο οδηγός εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής όπου, αφού προσέκρουσε σε ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, τελικά ακινητοποίησε το όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως ο 37χρονος, μαζί με τον 18χρονο συνοδηγό – συνεργό του, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την ίδια ημέρα, στον νομό Έβρου συνελήφθησαν τρεις ακόμη αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 38, 27 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 12 μη νόμιμους μετανάστες.

1Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου –Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX,  συνέλαβαν τον 27χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

707d3ada 2Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επίσης 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

11cb6e7d 3Συνολικά την Τετάρτη κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.