Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στους νομούς Ροδόπης και Έβρου δύο διακινητές, ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 17χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 32 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Παραδημής και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος διακινητής μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Λουτρών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον οικισμό Λουτρών Έβρου το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε περίφραξη και αποθήκη, όπου ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 17 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.605 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Φερών.