Συνελήφθησαν την Τετάρτη στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης δύο διακινητές, ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 10 μη νόμιμους μετανάστες.

2 1Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, ο οδηγός κατευθύνθηκε στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, όπου ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος μετέφερε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα δύο οχήματα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Ιάσμου Ροδόπης.