Συνελήφθησαν την Κυριακή στους νομούς Ροδόπης και Έβρου τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 24, 21 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Στη διασταύρωση του οικισμού Κικιδίου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός του μαζί με τον 19χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο τους δύο διακινητές, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν με το παραπάνω όχημα παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

2 1Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή των Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον 21χρονο διότι, όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά ακινητοποιημένο το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και τον 21χρονο οδηγό του, ενώ σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή βρέθηκαν κρυμμένοι οι μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους είχε αποβιβάσει ο διακινητής λόγω μηχανικής βλάβης του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 21χρονος για αντίσταση, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.