Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στον κόμβο Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον 19χρονο και συνοδηγό τον 38χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Πιο κάτω, οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, αποβίβασαν τους 4 μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους.

Στο ύψος των διοδίων Μέστης, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους δύο διακινητές.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.