Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο 18χρονοι αλλοδαποί οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό τους δύο 18χρονους, πλην όμως ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον των διοδίων Ιάσμου, το όχημα προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του φορτηγού, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 18χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτηγό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.