Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, σε μια εμπεριστατωμένη πολιτικά – όπως το συνηθίζει, άλλωστε – εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, έστειλε “συστημένα” μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, αποδεικνύοντας γιατί συγκαταλέγεται στα πιο παραγωγικά μέλη του κοινοβουλίου και γιατί είναι ο πιο πετυχημένος βουλευτής της μειονότητας.

Και αυτό το τελευταίο, είναι το στοιχείο που συνοψίζει την υπεραξία της συνέντευξής του, εν όψει των τεκταινομένων – στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο.

Βουλευτής όλου του νομού και όχι μόνο της μειονότητας

Εξάλλου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, οτι ο ίδιος επισημαίνει: “Σε κάποιους δεν αρέσει η παρουσία μου γιατί έχω και απόκλιση από το μοντέλο του κλασσικού μειονοτικού βουλευτή. Αυτό το μοντέλο κατά αυτούς είναι ο μειονοτικός βουλευτής να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με μειονοτικά θέματα και να μη νοιάζεται για την ολική ανάπτυξη της περιοχής. Συγγνώμη, εγώ τρεις φορές εκλέχτηκα μόνο με τη δύναμη του λαού. Δεν με στήριξαν ποτέ, κέντρα, θεσμοί, παράκεντρα. Η πολιτική μου επιβραβεύτηκε σε όλους τους τομείς. […] Ενισχύουμε οικονομικά τη Μειονότητα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως να έχω αφήσει στο παραμικρό και την υπεράσπιση και των δίκαιων και νομίμων αιτημάτων της όσον αφορά τα κλασσικά της δικαιώματα. […] Από εκεί και μετά εφόσον ένας βουλευτής προέρχεται από τη Μειονότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψει για όλη την περιοχή του. Διότι η μάχη κερδίζεται μόνο αν συλλογικά ενεργείς και πράττεις στο νομό σου. Δεν ήμουνα ποτέ εκπρόσωπος μικρών ομάδων ή μαγαζιών, συμφερόντων οικονομικών, αθλητικών ή οποιονδήποτε άλλων. Θέλω να βοηθήσω στο σύνολο την περιοχή μου μέσα σε ένα κλίμα πολιτισμού και δημοκρατίας“.

Ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ δεν εκλέχθηκε στην πραγματικότητα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά με τη (μη) εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει με γνώμονα την κοινή λογική, το θέμα της αξιοσύνης και της αξιοκρατίας όσον αφορά την ανάδειξη των στελεχών της μειονότητας. Συγκεκριμένα, αναφέρει με νόημα: “Σε ό,τι αφορά τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ κάποιοι στη Μειονότητα αρθρογραφούν υποστηρίζοντας ότι η μη εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του θα ήταν καταπάτηση μειονοτικού δικαιώματος. Αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει ποσόστωση για την Μειονότητα. Εμείς ως προοδευτικοί πολίτες είμαστε υπέρ των ποσοστώσεων. Και αν υπήρχε τέτοια ποσόστωση για εκλογή μειονοτικού, καλώς να υπήρχε. Όμως δεν υπάρχει. Απλά ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ δεν εκλέχθηκε στην πραγματικότητα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υποχρεώθηκαν όμως κάποιοι σύντροφοί του που εκλέχθηκαν να παραιτηθούν προκειμένου εκείνος να καταλάβει μια θέση. Είναι εσωτερικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και το σέβομαι. Αλλά δεν μπορεί κάποιοι να το παρουσιάζουν αυτό ως μειονοτικό θέμα. Ότι δηλαδή κάποιοι αντιδρούν στην παρουσία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι μειονοτικός. Απλά δεν εκλέχθηκε. Η δημοκρατία δεν είναι καλή όταν εκλεγόμαστε και όταν δεν εκλεγόμαστε υπάρχει πρόβλημα. Κανένας δεν εμπόδισε να ψηφιστεί ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ ούτε φυσικά μπορείς να κατηγορείς τον συνάδελφό σου ότι σου έκλεψε την έδρα. Αν συνέβη αυτό ας πήγαινες στο εκλογοδικείο. Από αυτό το συμβάν προκύπτει ότι το κάθε τι προσπαθούν να το παρερμηνεύσουν. Αυτά τα πράγματα εμένα με ενοχλούν. Η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στη λαϊκή βούληση”.