“Με νέα δάνεια που θα προσεγγίσουν τα 4,5 δισ. € έναντι 4 δισ. € που ήταν ο αρχικός στόχος, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει το 2019 επιχειρήσεις και ιδιώτες υλοποιώντας τη σταθερή δέσμευσή της να υποστηρίζει ολοκληρωμένα την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας”. Αυτό τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου προσθέτοντας ότι για το 2020 οι νέες χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας προς τον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν περαιτέρω και θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. €.

Ο κ. Μεγάλου παρουσίασε την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την ενίσχυση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας μιλώντας χθες Δευτέρα 7/10 σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη. Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες επιχειρηματίες από τη Θράκη, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι “η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει επαρκή ρευστότητα που θα τη διαθέσει στην πραγματική οικονομία με τη μορφή νέων χορηγήσεων”, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “ο λόγος δανείων προς καταθέσεις βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα του 85%, κάτι που επιβεβαιώνει την ευχέρειά της να υποστηρίζει χρηματοδοτικά την αγορά και τις επενδύσεις”.

Ειδικά για τη Θράκη, ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι “πρόκειται για μια περιοχή σημαντική για την Τράπεζα Πειραιώς, αφενός διότι κατέχει μερίδιο 40% της αγοράς, και αφετέρου διότι στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και η μεταποίηση, εμφανίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές”. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Μεγάλου στις “πράσινες επενδύσεις”, τις οποίες υποστηρίζει η Τράπεζα. Όπως είπε, “η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της χρηματοδοτήσεις «green projects» της τάξεως του 1,5 δισ. €, κάτι που την κατατάσσει ψηλά στη σχετική λίστα των ευρωπαϊκών τραπεζών”.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. “Έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις”, υπογράμμισε, ενώ ταυτόχρονα εκτίμησε ότι “ο στόχος για σταθερή αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε ορίζοντα τριετίας είναι απολύτως εφικτός”. Επίσης Ο χαρακτήρισε την προσέλκυση επενδύσεων «κλειδί» για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χώρας, επισημαίνοντας τη στρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης, “που της επιτρέπει να εξελιχθεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο”.

Σήμερα Τρίτη 8/10, η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, συνοδευόμενη από τους Χριστόδουλο Αντωνιάδη (Σύμβουλο Διοίκηση), Βασίλη Κουτεντάκη (Ανώτατο Γενικό Διευθυντή), Ελένη Βρεττού (Ανώτατη Γενική Διευθύντρια), Γιώργο Γεωργόπουλο (Γενικό Διευθυντή), Αντώνη Κατραούρα (Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή), και τοπικά στελέχη, περιόδευσε στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων της περιοχής (αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, πανεπιστήμιο, επιστημονικούς φορείς κ.λπ.), επισκέφθηκε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και το μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί, το οποίο ανήκει στο δίκτυο των εννέα μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας.