Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ενεργοποίησε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής.

Η αξιέπαινη αυτή δράση αγκαλιάστηκε θερμά από τις γυναίκες αστυνομικούς αλλά και τους άνδρες συνάδελφους τους και το προσκλητήριο απέδωσε καρπούς.

Σήμερα το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, η Πρόεδρος της Ένωσης, Σταυρούλα Τζατζανά, και τα μέλη της Γραμματείας Γυναικών, Ελένη Ζαχαριά, Μαρία Καμάργιου και Πασχαλίτσα Στάνη, παρέδωσαν τα είδη στη διοικητική υπάλληλο του Ξενώνα, Βίκυ Γαντά, και στην κοινωνική λειτουργό της δομής, Κυριακή Ανδρούτσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, Ιωάννη Μουρτίδη.

Η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Υ. Ροδόπης συγκέντρωσε είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής“Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβάλλει τα μέγιστα στην κάλυψη των υλικών αναγκών του Ξενώνα του Δήμου Κομοτηνής που φιλοξενεί γυναίκες και παιδιά από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά και αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε μια κοινωνία”, τόνισε ο κ. Μουρτίδης που μαζί με τα στελέχη του Ξενώνα ευχαρίστησε θερμά στο πρόσωπο της κ. Τζατζανά όλους τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν.

Εξάλλου, όπως σημείωσαν, “γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν ως θύματα γυναίκες και ανήλικα παιδιά”.

Μάλιστα τα στελέχη του Ξενώνα έδωσαν έμφαση στην “ανάγκη ευαισθητοποίησης και αντίδρασης του κάθε πολίτη απέναντι στη βία, γιατί στα ζητήματα βίας η πρόληψη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο”. Μετέφεραν, επίσης, τον προβληματισμό τους για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Η κ. Τζατζανά από την πλευρά της συμφώνησε ότι “αυτά τα περιστατικά έχουν οξυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19”, και δήλωσε πως “η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης θα είναι πάντα στο πλευρό αυτών που έχουν ανάγκη”. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι “η 8η του Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών, αλλά και αφετηρία καθημερινών αγώνων για ίσα δικαιώματα και καταδίκη της έμφυλης βίας”.

Η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Υ. Ροδόπης συγκέντρωσε είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου ΚομοτηνήςΗ συγκέντρωση των ειδών έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, στη Σχολή Αστυφυλάκων, και στα Περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Ροδόπης.

Συγκεντρώθηκαν βρεφικά είδη, ρούχα και παπούτσια για παιδιά και γυναίκες, παιχνίδια και τρόφιμα.

Η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Υ. Ροδόπης συγκέντρωσε είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής Η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Υ. Ροδόπης συγκέντρωσε είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής