Η γνώση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σώζει ζωές

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Βασική υποστήριξη Ζωής - Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) εκτός νοσοκομείου", πραγματοποιήθηκε στο Τσανάκλειο Μέγαρο |Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
IMG_20230704_193527

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Κυριαζής. Αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημασία του θέματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιες δράσεις να καλύπτουν την αθλητική και την εκπαιδευτική κοινότητα ιδιαίτερα.

Η γνώση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σώζει ζωές

Ο  Προδρομος Μπαμπαγεωργάκας, Καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, πραγματοποίησε πρώτος την ομιλία του, με θέμα «Αντιμετώπιση Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής εκτός νοσοκομείου με την εφαρμογή Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)». Ο κ. Μπαμπαγεωργάκας περιέγραψε με απλά λόγια τις καρδιοπάθειες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους αιφνίδιους θανάτους και στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν τα πρώτα λεπτά μετά από ένα συμβάν. Επίσης αναφέρθηκε σε διάφορα στατιστικά σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μίλησε και για την ανάγκη εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η γνώση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σώζει ζωές

Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Ιμανιμίδης αρχικά ανέφερε ότι οι εθελοντές του σώματος εργάζονται για να προσφέρουν εκπαίδευση στους πολίτες σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν σε αποστολές  αντιμετώπισης  καταστροφών,  να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη σε  πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες, αλλά και άλλες εκδηλώσεις όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Ο κ. Ιμανιμίδης στην ομιλία του με τίτλο «Η σημασία του δικτύου απινιδωτών και της εκπαίδευσης σε βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)», αναφέρθηκε στις νομικές διαστάσεις του θέματος και τη διαδικασία για να αποκτήσει ένας πολίτης τη δεξιότητα της Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησής (ΚΑΑ) και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δίκτυο των απινιδιστών στην πόλη της Κομοτηνής, ενώ επεσήμανε, πως ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις τα επόμενα χρόνια και με την υποστήριξη της Πολιτείας το δίκτυο αυτό θα πρέπει να επεκταθεί. Επίσης υπογράμμισε ότι το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Κομοτηνής είναι διαθέσιμο για ενημέρωση σε όποιον πολίτη το επιθυμεί, και παρουσίασε τις δυνατότητες εκπαίδευσης του Ερυθρού Σταυρού προς τους πολίτες

Η γνώση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σώζει ζωές

Οι παρουσιάσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον το παρσιαταμένων και ακολούθησε διάλογος, όπου αναφέρθηκαν διάφορα ζητήματα και κυρίως το πώς θα καταστεί δυνατό να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας την αναγκαία εκπαίδευση, με έμφαση στις νέες ηλικίες.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε και σύντομη επίδειξη σε μαθητές.

Ήταν μια εκδήλωση που θα πρέπει να επαναληφθεί σύντομα, ακόμη και σε μεγάλους οικισμούς της Κομοτηνής, καθώς αφορά το σύνολο των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα όσους βρίσκονται σε απόσταση από τις υπηρεσίες υγείας.  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood