Η “Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου” για την “Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής”

Το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου προσκάλεσε διαιτολόγο-διατροφολόγο για να μιλήσει στους μαθητές για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το σώμα μας με υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, και για το πόσο σημαντική είναι η διατροφή ειδικά για τα παιδιά:
6 (3)

Η “Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής | World Food Day”, στις 16 Οκτωβρίου κάθε έτους, καθιερώθηκε το 1981 ως πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τη Γεωργία και τη Διατροφή (FAO), και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να αναδείξει τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διατροφή, την πείνα, και την παγκόσμια ασφάλεια των τροφίμων. Είναι μια ημέρα συζήτησης και αναζήτησης λύσεων παγκόσμιων προβλημάτων όπως η ανεπάρκεια τροφίμων, η ανισότητα στην πρόσβαση σε διατροφικά αξιόπιστα τρόφιμα, η ανάγκη για βιώσιμη γεωργία, και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός είναι η επίγνωση σχετικά με τα ζητήματα της διατροφής και η προώθηση δράσεων για την εξάλειψη της πείνας και της ανεπάρκειας τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συνέδρια, δράσεις ευαισθητοποίησης και προγράμματα εκπαίδευσης που αναδεικνύουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της βιώσιμης γεωργίας και της ανάγκης για δίκαιη κατανομή των τροφίμων παγκοσμίως.

Έτσι και το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου προσκάλεσε τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Κώστα Νικολαΐδη για να μιλήσει στους μαθητές για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το σώμα μας με υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, και για το πόσο σημαντική είναι η διατροφή ειδικά για τα παιδιά:

“Πρώτον, η διατροφή επηρεάζει την υγεία μας. Τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα και δημητριακά, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουμε το σώμα μας από ασθένειες. Είναι σαν να φοράμε τη θωράκισή μας ενάντια σε οποιονδήποτε εχθρό.

Δεύτερον, η διατροφή επηρεάζει την ανάπτυξή μας. Τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τα τρόφιμα, μας βοηθούν να μεγαλώσουμε με υγεία, να γίνουμε δυνατότεροι και να έχουμε ενέργεια για το παιχνίδι και το μάθημα.

Τρίτον, η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας. Φαγητά που περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια, μας βοηθούν να σκεφτόμαστε καλύτερα και να μαθαίνουμε πιο εύκολα.

Κατανάλωση λοιπόν φρούτων και λαχανικών, καθώς και γάλακτος για ενίσχυση των οστών. Απολαμβάνουμε το φαγητό μας ως έναν τρόπο φροντίδας του εαυτού μας. Σε συνδυασμό, δε, με την καθημερινή άσκηση, αναπτύσσουμε το μεγαλύτερο δυνατό δυναμικό μας και γινόμαστε υγιείς”.

Η Φρουτοσαλάτα του Κοσμίου

Η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου περιλάμβανε και μία υπέροχη φρουτοσαλάτα που παρασκεύασαν οι μητέρες των μαθητών και την οποία γεύτηκαν οι μαθητές, βιώνοντας μια γαστρονομική υγιεινή εμπειρία.

Οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου Ανδρονίκη Παντελίδου, ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία, και όλοι μαζί ευχαριστούν θερμά τον κ. Νικολαΐδη για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής" Η "Φρουτοσαλάτα του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου" για την "Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood