Η ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές – Πού είναι ουραγός

Οι δείκτες ποιότητας είναι αποτέλεσμα μίας και μόνο ερώτησης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν τις υποδομές στην χώρα/στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Τα δεδομένα αθροίζονται και δίνουν το σκορ κάθε χώρας.
ΡΑΓΕΣ ΤΡΕΝΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Το Pricefox παρουσιάζει σε νέα έρευνά του την κατάταξη της Ελλάδας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σε τέσσερις βασικούς δείκτες ποιότητας υποδομών:

  • Δρόμων
  • Αερομεταφορών
  • Λιμανιών
  • Σιδηρόδρομων

Σημειώνεται πως όλοι οι δείκτες χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό του παγκόσμιου δείκτη ανταγωνιστικότητας, όπως παρουσιάζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum)

Οι δείκτες προσδιορισμού της ποιότητας τω υποδομών έχουν ελάχιστη τιμή το 1 (υποανάπτυκτες), και μέγιστη το 7 (εκτενείς και αποδοτικές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα). Μετρούν την ποιότητα των υποδομών με βάση δεδομένα από το WEF Executive Opinion Survey, ένα μακροχρόνιο ερωτηματολόγιο το οποίο συλλέγει τις απόψεις 14.000 και πλέον επιχειρήσεων με ηγετικό ρόλο, σε 144 χώρες.

Η Ελλάδα κατατάσσεται:

  • στη 16η θέση στον Δείκτη Ποιότητας Υποδομών Αερομεταφορών, όπου στην 1η θέση βρίσκεται η Ολλανδία, στη 2η η Φινλανδία και στην 3η η Ελβετία.
  • στη 17η θέση στον Δείκτη Ποιότητας Υποδομών Λιμανιών, όπου την πρωτιά κατέχει η Φινλανδία και ακολουθούν η Ολλανδία και η Δανία.
  • στη 19η θέση στον Δείκτη Ποιότητας Υποδομών Δρόμων, όπου πρώτη αναδεικνύεται η Ολλανδία ακολουθούμενη από την Ελβετία και την Αυστρία.
  • στην 30η θέση στον Δείκτη Ποιότητας Υποδομών Σιδηρόδρομων, όπου στις τρείς πρώτες θέσεις δεσπόζουν η Ελβετία, η Ολλανδία και η Φινλανδία αντιστοίχως.

 

Η ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές - Πού είναι ουραγός Η ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές - Πού είναι ουραγός Η ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές - Πού είναι ουραγός Η ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές - Πού είναι ουραγός

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood