Με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, αλλά και κορυφαίων, διεθνούς φήμης κιθαριστών, θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 5 Μαΐου, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, για τον οποίο η διοργάνωση αυτή θα είναι η 58η από την ίδρυσή του το 2013.


Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης-Κομοτηνής αποτελεί πλέον βαλκανικό πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική καταξίωση.

  • Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κομοτηναίος συνθέτης – κιθαριστής και παιδαγωγός, Δημήτρης Σβυντρίδης.

Στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, θα συμπράξουν ως σολίστ ο Στέλιος Γκόλγκαρης με τον Δημήτρη Σβυντρίδη, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο σε Θέματα του Astor Piazzolla του Αλέξανδρου Χαλάψη, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή.

Το “Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης – Thrace Guitar Festival” έχει επίσης καταγραφεί στην ιστορία, χάρη στο CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από τετρακόσιες ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο, κάνοντας γνωστή τη Θράκη διεθνώς.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Κομοτηνής είναι πια αναγνωρίσιμο, καταξιωμένο, και ολοένα υψηλότερου επιπέδου. Εκατοντάδες συμμετέχοντες και φίλοι της κλασσικής μουσικής κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατακλύζουν την πόλη μας και οι μελωδίες της διοργάνωσης προβάλλουν τον τόπο μας εντός και εκτός Ελλάδος”, σημειώνει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία προσθέτει: “Ευχαριστώ τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιο Γκόλγκαρη για την καταλυτική συνεισφορά τους. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες τους που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες και όλους τους ταλαντούχους νέους που τιμούν τη διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος. Ευχαριστώ θερμά και τους συντοπίτες μας, λάτρεις της κλασσικής μουσικής που στηρίζουν κάθε χρόνο όλο και πιο μαζικά, δυναμικά και θερμά το Φεστιβάλ”. Καταληκτικά η κ. Λιβεριάδου εκφράζει την πεποίθηση πως “το Φεστιβάλ έχει μέλλον, έχει πολλά να δώσει ακόμη στον τόπο μας και στον χώρο της μουσικής της κιθάρας. Ως ΔΚΕΠΠΑΚ που “γεννήσαμε” αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε να μακροημερεύει και να παράγει πολιτισμό κάθε χρόνο”.