Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής

Η εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, βρέθηκαν στο επίκεντρο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.
4 (87)

Συγκεκριμένα:

  • Εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου τα οποία έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ Πολιτισμού της Αρχαίας Εγνατίας Οδού της ΑΜ-Θ και εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014-2020.
  • Εξετάστηκαν νέα έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο επόμενο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.
  • Η κ. Μενδώνη και ο κ. Μέτιος είχαν πραγματοποιήσει ξεχωριστή σύσκεψη για τα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στο ιστορικό κέντρο Κομοτηνής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.
  • Συζητήθηκε ακόμη εκτενώς η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής με τη συμμετοχή και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη ο οποίος ξεναγήθηκε στο Μέγαρο από την υπεύθυνη λειτουργίας του, ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σε θέματα πολιτισμού, Ζωή Κοσμίδου. Όπως αποφασίστηκε, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα αναλάβει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής μέσω προγράμματος συνεργασίας με την Περιφέρεια που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παύλος Δαμιανίδης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτισμού Ζωή Κοσμίδου, στελέχη από τις τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναλαμβάνει τον συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood