«Επιστροφή στην πολιτική», είναι το σύνθημα με το οποίο μπαίνει στη μάχη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.

Ο κ. Βαβατσικλής, οποίος είχε διατελέσει Δήμαρχος την περίοδο 2002 -2006, επιστρέφει στο προσκήνιο των αυτοδιοικητικών δρωμένων, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πορεία».

vavatsiklisΣτη σχετική του δήλωση τονίζει:

“Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες. Φίλες και φίλοι.
Θα είμαι παρών στις εξελίξεις που έρχονται. Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στη νέα κοινή προσπάθεια. 
Δημιουργούμε μια ανεξάρτητη, ανοιχτή δημοτική παράταξη σε ανθρώπους, ιδέες και προτάσεις. Καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τις κινήσεις πολιτών, τον κάθε δημότη και ιδιαίτερα τους νέους σε διάλογο, ενότητα και κοινή δράση.
Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτά θα αναμετρηθούμε. 
Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τη σύνθεση για ένα πρόγραμμα με προοπτική και ρεαλισμό. 
Η Κομοτηνή αξίζει μιας δυναμικής και τολμηρής πολιτικής πρότασης για την πόλη και τους οικισμούς της και αυτή θα παρουσιάσουμε στο επόμενο διάστημα. 
Αποστολή μας είναι να αποκαταστήσουμε τη δυναμική της αλλαγής και της ανάπτυξης. 
Να ηγηθούμε μιας συλλογικής προσπάθειας και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία οικονομικής δημιουργικότητας, πολιτισμού και κοινωνικής ισορροπίας.
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες. 
Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε την Κομοτηνή από τη στασιμότητα και την κρίση. 
unnamed 8Το κρίσιμο διακύβευμα για το Δήμο σήμερα, είναι εάν θα συναντηθούν οι δυνάμεις που διαθέτουν ισχυρές κοινωνικές αναφορές, όραμα και ευαισθησία για το μέλλον της πόλης.
Σ΄αυτή την προοπτική θα είναι καταλυτική η συλλογική συμμετοχή των Δημοτών. 
Μέσα στα χαρακτηριστικά της πόλης μας βρίσκονται συνυφασμένες με το όνομά της, ο αγώνας, η άμιλλα, η προσπάθεια, η υπέρβαση. 
Αυτές τις αρετές οφείλουμε να αναδείξουμε ξανά και όλοι μαζί να ωθήσουμε το Δήμο μας για μια Νέα Πορεία προς τα εμπρός, προς την πρόοδο, την ευημερία, την ανατροπή, το μέλλον.
Στην πολύχρονη διαδρομή μας έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε και στα δύσκολα. 
Στη Νέα Πορεία φιλοδοξούμε η Κομοτηνή, ο Τόπος μας να κάνει την ανατροπή, να είναι ξανά μπροστά“.