Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Έβρο (pics)

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Έβρο (pics).
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΒΡΟ (23)

Στον Έβρο βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για να συμπαρασταθεί πνευματικώς στην προσπάθεια αποτροπής των μεταναστών που συνωθούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστανέων, ξεδίπλωσε μια σειρά σκέψεων.

«Αυτοί οι άνθρωποι που ξεσηκώθηκαν από την άκρη του κόσμου και έρχονται εδώ, γιατί ξεκίνησαν, και που παν; Άφησαν τα σπίτια τους, πάνε για τουρισμό; Πάνε να βρούνε τύχη ή μήπως τους έδιωξαν;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, σκιαγραφώντας αδρά το προφίλ του πρόσφυγα, στον οποίο η Ελλάδα οφείλει να παρέχει άσυλο ως έχουσα υπογράψει τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. «Είναι άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι οι οποίοι είναι κάτω υπό καθοδήγηση στρεβλή», είπε επίσης, και χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν τον έβαλε στο κάδρο. «Δεν μισούμε τους ανθρώπους αυτούς, τους λυπόμαστε, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι πρέπει όλα να τα δεχόμαστε εις βάρος αυτού του τόπου», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος, και η δεύτερη ανάγνωση αυτών των λόγων μας φέρνει ενώπιον του προφανούς: αφενός η Ελλάδα δεν μπορεί – και δεν υποχρεούται – να παρέχει άσυλο σε όλους όσους υποβάλουν αίτημα, καθώς δεν εμπίπτουν όλοι στην κατηγορία του πρόσφυγα, αλλά και από την άλλη πλευρά δεν γίνεται η χώρα να απορροφήσει τους κραδασμούς της προσφυγικής κρίσης που αφορά την Ευρώπη συλλήβδην. «Η Ευρώπη τι κάνει;» διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «αυτό που θέλαμε είναι να υπερασπίσει αυτά για τα οποία έγινε η Ευρώπη, αυτά τα οποία υποστηρίζει, αυτά τα οποία πρέπει να τα καταξιώνει». Ο Αρχιεπίσκοπος έστρεψε το βλέμμα του και ακόμα πιο μακριά από τα σύνορα της Ευρώπης, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συμπεριέλαβε στην κριτική του την Αμερική διερωτώμενος: «Ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία μας συμβουλεύει σήμερα η Αμερική και η Ε.Ε. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία πρέπει ν’ αγωνιστούμε;». Και όχι άδικα. Τις ημέρες αυτές καταπατώνται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Αμερική προφανώς είναι αυτουργός στην κατάσταση αυτή αφού χρηματοδοτεί την Τουρκία, η οποία με τη σειρά της επεμβαίνει στην Συρία, προκαλώντας κύματα προσφύγων, τα οποία αναμειγνύει αλχημιστικά με οικονομικούς μετανάστες και επιχειρεί να προωθήσει στην Ελλάδα μέσω μιας σφεντόνας που από τις 28/02 έχει εγκαταστήσει στην μεθόριο στον Έβρο. Την ίδια ώρα η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιεί ως “ασπίδα” αλλά και ως “πειραματόζωο” στη διαχείριση μιας κρίσης η οποία εξελίσσεται εδώ και καιρό.

Τον Αρχιεπίσκοπο κατά τις επισκέψεις του σε στρατιωτικά φυλάκια και δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, συνόδευσαν οι Μητροπολίτες της Θράκης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

πηγή: reportal.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

(πηγή: IMMK)

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Έβρο (pics)

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood