Σε αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.

Νυχτερινή Ανάβαση στο Αυγό
Πέντε εθελοντές της Ομάδας συνέδραμαν στη νυχτερινή ανάβαση στο Αυγό–Κορυφή «Σταύρος Τσακίρης», που διοργάνωσε η ΕΟΔ Ξάνθης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη από το Παράρτημα Καβάλας. Περίπου τριακόσια άτομα κάθε ηλικίας συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου στο Ρολόι της κεντρικής πλατείας της πόλης, χωρίς να πτοηθούν από την επιδείνωση του καιρού. Αντίθετα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους εθελοντές διασώστες, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα, μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων, γύρω στα μεσάνυχτα…

Run Greece Αλεξανδρούπολης
Ο 5ος Σταθμός της σειράς Αγώνων RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Το RUN GREECE Αλεξανδρούπολης περιλάμβανε αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, Παιδικό Αγώνα 800 μέτρων και Αγώνα ΑμεΑ. Στους Αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, επτά μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης είχα επιφορτιστεί με την υγειονομική κάλυψη των αθλητών. Χαρακτηριστικό του αθλητικού γεγονότος, η μεγάλη συμμετοχή, με τη μαζικότερη να σημειώνεται στον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων, τον οποίο έτρεξαν 1.200 αθλητές. Συνολικά σε όλους τους αγώνες οι συμμετοχές έφτασαν τις 2.000.