Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, προχώρησε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

«Κανένας μόνος στην επιδημία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία», και «Ανοίξτε τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία, τέρμα πια στην ανθρωποθυσία», ήταν τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν.

Από την ΕΝΙΔΥΚ μίλησε ο Ευαγγελόπουλος Βαγγέλης, πρόεδρος του ΔΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στεκόμαστε δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους, και απαιτούμε από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει: Σε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Σε πλήρη επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα υγείας. Σε πλήρη κάλυψη των αναγκών σε Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους του υγειονομικούς. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους υγειονομικούς που με αυτοθυσία και χωρίς όπλα δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Και τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή! Την δυναμώνουμε!”.