Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνή (ΕΝΙΔΥΚ), “για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα”, όπως υπογραμμίζει, αναφέρει:

“Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας ξεπερνώντας τις προβοκάτσιες της Κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κόντρα στην υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ Κομοτηνής, η οποία έλαμψε διά της απουσίας της από τις χθεσινές κινητοποιήσεις, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, γυναίκες διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις έστειλαν το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας.

Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να «επενδύονται» οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!

Καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης, τα πρωτοβάθμια σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμβάλουν στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον νόμο «λαιμητόμο»! Να παλέψουμε για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και τους νέους εργαζόμενους που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και κακοπληρωμένα. Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Η κυβέρνηση αφού τα «έκανε πλακάκια» με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θεώρησε πως «έχει δέσει το γάιδαρό της» και οι αντεργατικοί νόμοι της θα περνούν χωρίς αντιδράσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, σε συνθήκες σιωπητηρίου.

Τους εργατοπατέρες που αναφέρει η κυβέρνηση μέσω ανώνυμων κύκλων, χρησιμοποιώντας πρόθυμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να τους ψάξει στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται μαζί της καθημερινά.  Ας μην προκαλεί με τη στάση του ο Υπουργός Εργασίας γιατί γνωρίζουν όλοι τη “συνδικαλιστική του δράση” ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ευθύνη στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.

Ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες, και μόνο οι εργάτες.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα! Έχουν το δικαίωμα να είναι παρόντες στα εργατικά συνέδρια και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και από την Κομοτηνή να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η μάχη που δίνεται από τις ταξικές δυνάμεις είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες των εργαζομένων και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλοι στον αγώνα για να αποσυρθεί ο νόμος «λαιμητόμος» Κατρούγκαλου – Βρουτση!

Όλοι στον αγώνα για σωματεία εργατών και όχι δεκανίκια κυβερνήσεων και εργοδοτών!”.