Η ΕΛΣΤΑΤ διοργανώνει τον «7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής» για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων

"Ταξίδι" στον Κόσμο της Στατιστικής με έπαθλα laptop, tablet, smart watch, και συμμετοχή στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
7th_competition

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και επικοινωνίας των δεδομένων, απέναντι στη συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Επιπροσθέτως, οι επιβλέποντες καθηγητές ενημερώνονται για νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία της στατιστικής στα σχολεία.

Συμμετοχές – Εγγραφές
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες αποτελούμενες από έναν/μία έως και τρεις μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής), στις κατηγορίες για μαθητές Λυκείων και για μαθητές Γυμνασίων.
Για κάθε ομάδα υπάρχει ένας εκπαιδευτικός υπεύθυνος για την εγγραφή στον διαγωνισμό μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, για την παροχή πληροφοριών στα μέλη της, για την επίβλεψη των εργασιών και για την καθοδήγηση καθ΄ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται στις 15 Ιανουαρίου 2024.
Οι δύο πρώτες ομάδες ανά κατηγορία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον “7o Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστική” όπου θα κληθούν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα βίντεο στο οποίο χρησιμοποιώντας επίσημα στατιστικά στοιχεία θα πραγματεύονται ένα θέμα που θα ανακοινωθεί από τη Eurostat.
Βραβεία θα απονεμηθούν στις πέντε πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας για τον εθνικό διαγωνισμό, καθώς και στις νικήτριες ομάδες του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ενώ όλες οι ομάδες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Ειδικότερα, τα έπαθλα του εθνικού διαγωνισμού: 1η θέση | laptop για τον υπεύθυνο καθηγητή και από ένα tablet για τους/τις μαθητές/τριες, 2η & 3η θέση | από ένα smart watch για τον υπεύθυνο καθηγητή και τους/τις μαθητές/τριες, 4η & 5η θέση |από ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος για τον υπεύθυνο καθηγητή και τους/τις μαθητές/τριες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές, το χρονοδιάγραμμα και τους κανόνες, τόσο του
πανελλήνιου όσο και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, είναι διαθέσιμες στον
σύνδεσμο http://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2024.

Η ΕΛΣΤΑΤ διοργανώνει τον «7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής» για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood