• Μια δυναμική γυναίκα με αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς, ενισχύει σημαντικά το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γκαράνη προτάσσοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και ένα ποιοτικότερο αύριο για τις νέες γενιές του τόπου.

Η επί τρεις δεκαετίες μάχιμη δικηγόρος της Κομοτηνής, γνωστή και για την κοινωνική της δράση, Ελπινίκη – Έλπη για τους φίλους της – Μπλεκάτση, θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την “Κοινωνία Πολιτών” και υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Η κ. Μπλεκάτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε τη σχολική της φοίτηση, και ακολούθως σπούδασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Συνεχίζοντας τις σπουδές της απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εγκληματολογία και στο Ποινικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Poitiers της Γαλλίας. Άσκησε μαχόμενη δικηγορία στην Κομοτηνή επί τριάντα συναπτά έτη και ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

Διετέλεσε μέλος, ταμίας και γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου «Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Ροδόπης», καθώς και του Δ.Σ. του παραρτήματος Κομοτηνής της «Ένωσης Γυναικών Ελλάδος». Θήτευσε επίσης ως μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην ΑΜ-Θ, ενώ την περίοδο 2016-2018 εξελέγη Πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος Κομοτηνής της AHEPA, “Νηρηίδες – Θυγατέρες Πηνελόπης”. Από το 2016 είναι η Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας ΤΟΡΑ (Τοπική Οικονομία Ροδόπης –Αλλάζω) η οποία προβάλλει και αναδεικνύει πολιτισμικά, κοινωνικά και άλλα τοπικά θέματα, με πρόταγμα μια διαφορετική καταναλωτική συνείδηση. Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της πρωτοβουλίας, ήταν και η λειτουργία του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Κομοτηνής.

“Πιστεύω στην αλληλεγγύη, στη συνέργεια των συλλογικοτήτων, στην ισότητα των ανθρώπων και των ευκαιριών, στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο και πιο χαρούμενο μέλλον δικό μας, των παιδιών μας και της πόλης μας. Με ελεύθερο πνεύμα, εμπειρία και όραμα, θα ήθελα να προσπαθήσω για την πόλη μας”, δηλώνει η ίδια ενόψει των εκλογών.