Τη 16η Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 47 χωρών, θα διοργανώσει η Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου.

Η Σύνοδος είχε ανατεθεί στη Σλοβενία η οποία ενημέρωσε ότι αδυνατεί να τη διοργανώσει. Ακολούθησε η πρόταση-διερευνητικό αίτημα προς την Ελλάδα από το Στρασβούργο, και Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε καταφατικά.

Εξάλλου, μέχρι και τις 18 Νοέμβριου η Ελλάδα θα είναι η Προεδρεύουσα χώρα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης – στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν η 130η Σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών και η κορυφαία επετειακή εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας για τα 70 έτη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον, στην Ελλάδα θα διοργανωθεί και η 10η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της Σύμβασης Μacolin (ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες), γνωστό και ως «Group of Copenhagen», με τη συμμετοχή περίπου 25 χώρων. Η διοργάνωση σχεδιαζόταν προ μηνών να διεξαχθεί εντός του Μαΐου στο Ζάππειο, με αφορμή και την Προεδρία της χώρα μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και επαναπρογραμματίζεται να διοργανωθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.