Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων της άρσης βαρών για το 2022, ανέλαβε η Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που κατέθεσε την υποψηφιότητα και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η χώρα μας διεκδικεί ξανά και της ανατίθενται φιλοξενίες μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποκτώντας και πάλι τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη των σπορ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Άρσης Βαρών 2022, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης και η ανάληψη της διοργάνωσης επιτεύχθηκε με τη σημαντική βοήθεια και υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η διοργάνωση θα φέρει στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο τους κορυφαίους της παγκόσμιας άρσης βαρών, και κυρίως το νέο «αίμα» του αθλήματος, που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Ελλάδα, μετά από εκείνο το Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων, που είχε διοργανωθεί το 2001 στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.weightlifting.gr

https://www.facebook.com/Hellenic-Weightlifting-Federation