Η Ελλάδα επικεφαλής πρότασης «Erasmus+ Sport 2020» για τη χρηστή διακυβέρνηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Αυγενάκης: "Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του, και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση".
WhatsApp Image 2020-04-21 at 21.44.32 - Αντιγραφή
Κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση εξωστρέφειας και στο πεδίο του αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοβουλία να ηγηθεί διακρατικής κοινοπραξίας και να υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αίτηση διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας με θέμα «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας, και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και τον πρότυπο αθλητικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι διοικητικοί παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων.
Η Ελλάδα επικεφαλής πρότασης «Erasmus+ Sport 2020» για τη χρηστή διακυβέρνηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιροΑντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τις πρώτες τη τάξει εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα ομάδων από τη League 2 της English Football League.
Απώτερος σκοπός είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης που θα προκύψουν να αποτελέσουν την βάση καλύτερης οργάνωσης των ερασιτεχνικών σωματείων, και αυτά με τη σειρά τους να μπορέσουν να εναρμονιστούν ευκολότερα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις υλοποίησης κανόνων χρηστής διακυβέρνησης.
“Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του, και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση”, σημειώνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood