«Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου.

Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και ήθελαν αστυνομικό να έχει τραυματιστεί κατά λάθος από πολιτοφύλακες, που τον πυροβόλησαν επειδή τον πέρασαν για μετανάστη.

«Ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες και άλλους αυτοαποκαλούμενους «πατριώτες», τις νυχτερινές ώρες  της Πέμπτης, «περιπολούσε» στην συνοριακή περιοχή του Νότιου Έβρου, στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, μερικά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα. Η παραστρατιωτική ομάδα παρακολούθησε τις κινήσεις αστυνομικού και στη συνέχεια τον πυροβόλησε, θεωρώντας ότι πρόκειται για μετανάστη που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος», ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα το Tvxs.gr και συνέχιζε:

«Ο αστυνομικός, για καλή του τύχη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που σταμάτησε τη σφαίρα και γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται τόσο από αστυνομικές πηγές όσο και από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις ανεξέλεγκτες ένοπλες ομάδες που υποκαθιστούν τον νόμο. Πηγές κοντά στην Αστυνομία αναφέρουν ότι από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο δόθηκε εντολή να αποσιωπηθεί το γεγονός.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει, παράλληλα, και την εντολή που δόθηκε την επόμενη μέρα από το αρχηγείο του ΓΕΣ, ώστε οι παραστρατιωτικοί να μην δρουν ανεξέλεγκτοι αλλά να βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικά περίπολα, όπως είχε αποκαλύψει  το tvxs.gr».

Δήλωση για το θέμα έκανε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».