Η εκδήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Ημέρα της Γυναίκας

"Για να φτιάξουμε όλες μαζί τη Θεσσαλονίκη που χρειαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους της και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε".
image

Πλήθος γυναικών αλλά και ανδρών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κατερίνας Νοτοπούλου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Γυναίκες από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της ιατρικής, της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κινημάτων· γυναίκες εργαζόμενες, φοιτήτριες, μητέρες, σύντροφοι, συζήτησαν με την υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για την πόλη τους, για τη ζωή τους, για τη γυναίκα του χθες και του σήμερα.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Τριαρίδου.

Η εκδήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Ημέρα της Γυναίκας«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα με σκέψη και με λόγο γυναίκας», σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου και έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης. Και συνέχισε: «Με ρωτάνε συχνά ποια είσαι. Η Κατερίνα ή η Νοτοπούλου; Οι γυναίκες και οι άντρες φέρουμε την ιδιότητά μας και το ονοματεπώνυμό μας επί 24ωρου βάσεως. Είμαστε εξαιρετικά επιφορτισμένες οι γυναίκες, με πολλαπλούς ρόλους τους οποίους καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας. Οι γυναίκες είμαστε το 52% στην κοινωνία, δηλαδή η πλειοψηφία, δεν είμαστε όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε όλες μαζί και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ακούσουμε από όλες εσάς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες μιας γυναίκας στο δημόσιο χώρο και στην πόλη. Για να φτιάξουμε όλες μαζί τη Θεσσαλονίκη που χρειαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους της και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε».

Η εκδήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Ημέρα της Γυναίκας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η κοινωνιολόγος κ. Τεκτονίδου, η πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ κ. Γουργούρη, η καθηγήτρια του τμήματος αρχιτεκτόνων ΑΠΘ κ. Λαδά, η εικαστικός κ. Εμμανουηλίδου, η δικηγόρος κ. Γούλιαρου, η δικηγόρος κ. Φωτοπούλου, η δημοτική υπάλληλος κ. Δουρούμη, η πρόεδρος ΣΕΓΕ κ. Τσαλταμπάση, η ηθοποιός και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του ΚΘΒΕ κ. Τσημά, η χειρουργός κ. Σασοπούλου, η ειδική νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας κ. Δουλγκερίδου, η δημοτική σύμβουλος και καθηγήτρια του τμήματος πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ κ. Καλφακάκου, η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας κ. Κουτρουμπάκη, η καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ κ. Περράκη, η ψυχολόγος κ. Τερζόγλου, η κοινωνική λειτουργός κ. Σδράλλη, η κ. Ξηρομερίτη από τη ΜΚΟ Solidarity Now, η αστυνόμος Β’ και τμηματάρχης του τμήματος αντιμετώπισης περιστατικών ρατσιστικής βίας κ. Γκοντόλια, η φοιτήτρια αρχαιολογίας κ. Ντουντούδη, η κριτικός τέχνης κ. Κοντελετσίδου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης.

Μετά την εκδήλωση, η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με υποψήφιες και υποψήφιους του συνδυασμού της, καθώς και φίλους, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας χάρισαν σε γυναίκες βραχιολάκια με τα χρώματα του συνδυασμού.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, μουσικοί του δρόμου της αφιέρωσαν τραγούδια και τραγούδησαν μαζί.

Το απόγευμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε με υποψήφιες του συνδυασμού, το ντοκιμαντέρ «Οι Κατίνες μου» που αναφέρεται στο φεμινιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’80.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood