Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα συγχρηματοδοτούμενα έργα EΣΠΑ.
IMG_3787

Στην κατάμεστη από νέους και νέες αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» στην Κομοτηνή, συζητήθηκε η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Europe Direct Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο εισαγωγικό κομμάτι της εκδήλωσης, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτριος Πολιτειάδης, και η Καθηγήτρια, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct ΑΜ-Θ Μαρία Μιχαλοπούλου, αναφέρθηκαν στην αποστολή της Ε.Ε. σήμερα.

Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου ο οποίος έκανε εκτενέστατη αναφορά στα συγχρηματοδοτούμενα έργα EΣΠΑ που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, καθώς και σε κάθε σχεδόν τομέα της δημόσιας ζωής, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει η Περιφέρεια για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση, η οποία αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Ε.Ε. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τόνισε τη σημασία των έργων ΕΣΠΑ, ενώ έδωσε παραδείγματα έργων στην Περιφέρεια τα οποία παρ΄ όλο που δεν είναι ευρέως γνωστά, είναι απαραίτητα, καθώς έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Ακόμη παρουσίασε τα ευρωπαϊκά δίκτυα στην περιοχή, όπως το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, το γραφείο Eurodesk, το Euraxess που αποτελεί και αυτό δίκτυο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Enterprise Europe Network, κ.ά.

Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης διεξήχθη συζήτηση για την αρχή της Ισότητας των Φύλων στην Ε.Ε., με τη συμμετοχή, της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστής Χατζηφωτίου, του Co-Manager του UNSDSN Greece Aντώνιου Αλεβίζου, και του ψυχολόγου του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής Χρήστου Σερμπέζη, και τον συντονισμό της δημοσιογράφου Νίκης Παπάζογλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτης Μαρής, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και καθηγητές του ΔΠΘ. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης διοργανώθηκε εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ | Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου», με εισηγητές, την υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, τον υπεύθυνο Κοινωνικών Δικτύων και της Ιστοσελίδας του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα Σταύρο Σαμουηλίδη, και την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση.

Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Η Ε.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood