“Η διπλή όψη”: Ένα σημαντικό, “βιωματικό” μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον “Μικρό Διάκοσμο”

Μια πρωτοποριακή παράσταση.
20221220_105824

“Η διπλή όψη”: Μια πρωτοποριακή παράσταση του “Μικρού Διάκοσμου” υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού, με  συντελεστές τον Σκηνοθέτη-Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη, τον Συνθέτη-Ποιητή Άγγελο Ζαγοριανό, και τη Ζωγράφο-Σκηνογράφο Γεωργία Γιαννοπούλου.

Ποιο είναι το θέμα της “Διπλής Όψης”;

  • Μα…η διπλή όψη.
  • Ό,τι κάθε τι κουβαλάει πάνω του, και το αντίθετό του.
  • Το καλό – Το κακό.
  • Ο νέος – Ο γέρος.
  • Η φτώχεια – Ο πλούτος.
  • Το φως – Η σκιά.

Ποτέ δεν είναι κάτι απόλυτα δεδομένο. Μπορεί  να ξεκινήσει σαν μια καλή επανάσταση, και να εξελιχθεί σε σύγχρονη τυραννία.

Μπορεί να ξεκινήσει σαν τον Αγαμέμνονα, από ψηλά, και να καταλήξει στο κόκκινο χαλί της Κλυταιμνήστρας.

Το πάνω μπορεί να αποδειχθεί κάτω, και το κάτω πάνω.

Ο χρυσός μπορεί να αποδειχθεί λάσπη και η λάσπη χρυσός.

“Εμείς όλα αυτά τα αποδίδουμε με μια μίξη παιχνιδισμάτων. Κλασσικό θέατρο σκιών, θέατρο μαριονέτας, θέατρο μάσκας, ζωντανή αφήγηση, μουσική ορχήστρα επί σκηνής. Ένας πλούτος καλλιτεχνικός που εξημερώνει και τις πιο άγριες περιπτώσεις”, αναφέρει ο κ. Βουλτσίδης, και συμπληρώνει: “Φυσικά, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά – αν και η παράσταση αυτή δεν έχει ηλικιακό προκαθορισμό – σκοπός είναι αφού τους δώσεις τα πρώτα έντεχνα εφόδια και ερεθίσματα, να τα ανεβάσεις τα ίδια μετά στη σκηνή για να ζήσουν από μέσα τη θεατρική μέθεξη. Όλα αυτά, θα μου πείτε, μπορούν να ενδιαφέρουν τον σύγχρονο θεατή, μικρό ή μεγάλο; Αλλοίμονο  αν δεν τον ενδιαφέρουν. Διαφορετικά θα έχει καταλήξει ένα ακόμα θύμα της μαζικής κουλτούρας. Εμείς απευθυνόμαστε σε ζωντανούς και πάμε και τους βρίσκουμε”.

Η “Διπλή Όψη” ήδη παρουσιάστηκε στο δημοτικό σχολείο Ιάσμου, στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Κοσμίου, και το διαπολιτισμικό και το μειονοτικό σχολείο Σαπών, ενώ σήμερα παρουσιάζεται στο δημοτικό σχολείο Ροδίτη.

Σε ευχαριστήρια επιστολή της η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Κοσμίου Μαριγώ Παπανικολάου προς τον κ. Βουλτσίδη και τον “Μικρό Διάκοσμο”, αναφέρει: 

"Η διπλή όψη": Ένα σημαντικό, "βιωματικό" μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον "Μικρό Διάκοσμο""Η διπλή όψη": Ένα σημαντικό, "βιωματικό" μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον "Μικρό Διάκοσμο" "Η διπλή όψη": Ένα σημαντικό, "βιωματικό" μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον "Μικρό Διάκοσμο" "Η διπλή όψη": Ένα σημαντικό, "βιωματικό" μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον "Μικρό Διάκοσμο" "Η διπλή όψη": Ένα σημαντικό, "βιωματικό" μάθημα ζωής, επί σκηνής, για παιδιά δημοτικού, από τον "Μικρό Διάκοσμο"

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood