• “Δεν γκρεμίσαμε τοίχο, αλλά ψευδότοιχο”.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διορθώνει τον Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Θεοδόση Μπιρμπίλη, ο οποίος σε ανάρτησή του είχε γράψει: “Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!”. Μια ανάρτηση, η οποία δημοσιεύθηκε και στο inkomotini.news.

Η διευκρίνηση-διόρθωση της Διοίκησης του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης:

“Σχετικά με δημοσιεύματα περί γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας,
επισημαίνουμε τα εξής:
Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.
Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας”.