Η ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PHOENI2X

Ανάπτυξη πλαισίου για την ενίσχυση της ασφάλειας και ανθεκτικότητας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και η υγεία, μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, του αυτοματισμού και της ανταλλαγής πληροφοριών.
DEI_Logo_CMYK (1)

Στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PHOENI2X συμμετέχει η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας. Το PHOENI2X είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Horizon Europe (GA ID: 101070586) και έχει στόχο να σχεδιάσει και να αναπτύξει ένα ευέλικτο πλαίσιο ασφάλειας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και η υγεία, μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, του αυτοματισμού και ανταλλαγής πληροφοριών.

Στο πλαίσιο του έργου, η ΔΕΗ ενισχύει την ανθεκτικότητα του συστήματος Advanced Metering Infrastructure (AMI), ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής παροχή υπηρεσιών. Το πεδίο εφαρμογής καλύπτει διάφορους τομείς, όπως οι τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας, η βελτιστοποίηση των δικτύων και οι έξυπνες λύσεις για το ηλεκτρικό δίκτυο και την αποθήκευση ενέργειας.

Στον πρώτο χρόνο υλοποίησής του, το έργο έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης των φορέων που συμμετέχουν, η ομάδα της Διεύθυνσης Συντονισμού Ερευνητικών Προγραμμάτων της ΔΕΗ παρουσίασε το σενάριο εφαρμογής στην Ενέργεια. Παρουσιάστηκε εκτενώς η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε θέσεις του δικτύου, η αξιολόγηση των κινδύνων, τα σενάρια επίθεσης και η ενσωμάτωση των εργαλείων του PHOENI2X για πρόληψη, ανίχνευση και αντίδραση στα σενάρια απειλών στην ενέργεια. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του PHOENI2X έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου: https://phoeni2x.eu/.

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PHOENI2X

Στο έργο PHOENI2X συμμετέχουν περισσότεροι από 15 κυβερνητικοί  φορείς, πανεπιστήμια, και εταιρείες από 8 χώρες της Ευρώπης, με συντονιστή του έργου το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Με την ενεργή συμμετοχή της σε προγράμματα έρευνας, η ΔΕΗ δεσμεύεται να προάγει τη γνώση, να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις και να δημιουργεί ένα βιώσιμο και ασφαλές ενεργειακό μέλλον. Μέσω ερευνητικών έργων, όπως το PHOENI2X, ενισχύεται η προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές και αξιόπιστο ενεργειακό τοπίο και η ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων για τις υποδομές ζωτικής σημασίας.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood