Ι. Αχμέτ και Γ. Αμαραντίδης ενημερώθηκαν από τον Ν. Φωτεινιά για την ευλογιά αιγοπροβάτων στην ΑΜ-Θ

Με τον Προϊστάμενο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, Νίκο Φωτεινιά, συναντήθηκαν στο γραφείο του, ο βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, Γιάννης Αμαραντίδης, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
ILHAN AHMET-AMARANTIDHS GIANNIS-NIKOS FOTINEIAS (2)

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για την πορεία της ζωονόσου της ευλογιάς αιγοπροβάτων εν όψει και της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

Ο κ. Φωτεινιάς τόνισε ότι έχει κατατεθεί εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που υποχρεώθηκαν να κρατήσουν σταυλισμένα τα ζώα τους προκειμένου να προφυλαχθούν από την ζωονόσο καταγράφοντας μεγάλες απώλειες στα εισοδήματά τους.

Επίσης αναφέρθηκε στο σοβαρό έλλειμμα στελέχωσης της υπηρεσίας από πλευράς κτηνιάτρων, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του όγκου της δουλειάς, καθώς τα κενά καλύπτονται με συμβασιούχους τετράμηνων συμβάσεων.

Έως σήμερα πάνω από 17.000 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί στη Ροδόπη και συνολικά 60.000 σε όλη της ΠΑΜ-Θ ενώ το ύψος των αποζημιώσεων αναμένεται να φτάσει στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απαντήσει στην Βουλή ο κ. Τσιάρας στη επίκαιρη ερώτηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ, ενώ επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό ειδικά για τον αγροτικό τομέα έχει κατατεθεί και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Ι. Αχμέτ και Γ. Αμαραντίδης ενημερώθηκαν από τον Ν. Φωτεινιά για την ευλογιά αιγοπροβάτων στην ΑΜ-Θ

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood